ALBA VENTURA

You Are Viewing

A Blog Post

NOU REPERTORI

M’he estat preparant nou repertori aquestes últimes setmanes. M’encanten les primeres etapes de l’aprenentatge de noves peces, especialment quan comencen a sonar i sentir-me més a prop de la idea general que tinc d’elles. Sabent que hi ha molta feina per endavant, la possibilitat d’excavar en la presa de decisions sobre la qualitat de to, tempo … I conèixer i analitzar l’estructura interna de cadascuna d’elles, i aprendre a ser fidel a la seva forma , el seu caràcter …

De moment estic treballant entre altres peces en la Xacona de Gubaidulina, i la sonata Nº 7 de Prokofiev. Els dos són nous per a mi i els interpretaré a la primavera al Palau de la Música, a Barcelona. I també, probablement, tocaré la sonata als Estats Units en un parell de mesos.

En general mai escolto versions de les peces que estic aprenent fins que sé com vull acostar-m’hi. Un dels efectes secundaris d’arxius de gravació d’avui dia és que molts artistes, no només els estudiants, sinó també els professionals tendeixen a escoltar molts enregistraments d’obres que estan a punt de començar a aprendre abans de realment saber el que volen fer amb elles. I crec que això és una pena, ja que condiciona els criteris propis.

No obstant això, aquí adjunto un vídeo de G. Sokolov tocant l’últim moviment de Prokofiev 7, que em sembla molt interessant.

Una versió inusualment lenta d’aquest moviment, però plena d’energia i potència … Gaudiu!